Geen afbeelding beschikbaar

De viering van ons 50-jarig bestaan is voorbij

Publicatiedatum: 10 april 2024

Als laatste feestelijk tintje geven we je graag een blik op de ontwikkelingen en gebeurtenissen van de afgelopen 50 jaar in het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Recreatie 

In bovenstaande video is te zien hoe men door de jaren heen recreëerden in het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Op volgorde van het verleden naar het heden zijn diverse foto's te zien waarop mensen aan verschillende activiteiten deelnemen zoals vissen, zeilen, kitesurfen, schaatsen, fietsen en kanoën. 

Recreatiegebieden

Ook de omgeving van het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer is de afgelopen 50 jaar veranderd. In plaats van windschermen zie je nu bijvoorbeeld veelal parasols, en in het water tref je tegenwoordig diverse opblaasbare attributen aan waar kinderen mee spelen.

Inmiddels zijn er ook recreatiegebieden bijgekomen. Dit zijn het Aagtenpark en De Buitenlanden waarop Landgoed Rorik staat. Bij sportpark De Omzoom hebben we een aantal paden in beheer.

Evenementen

De afgelopen 50 jaar hebben er diverse evenementen plaatsgevonden in het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Te beginnen met de schaatsmarathon met Evert van Benthem, wereld jamboree van de scouting en de grote rampenoefening Flood Ex. Eveneens is het Alkmaarder- en Uitgeestermeer aangewezen tot aardkundig monument én niet te vergeten het 25 jarig bestaan van het recreatiegebied. 

Terreinvoorzieningen

Het terrein van het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft de afgelopen 50 jaar meerdere ontwikkelingen gehad op het gebied van voorzieningen. Van bovengrondse afvalbakken zijn we bijvoorbeeld naar half ondergrondse afvalbakken gegaan, er is een kaartautomaat voor de snelvaarontheffingen, er is een punt bijgekomen waar je zakjes uit kan halen voor de ontlasting van je hond (hondenhalte) en de toegangsborden en vitrinekasten hebben een eigentijdse uitstraling gekregen. 


Meer nieuws